Om mig

Jag är en 40-årig väldigt löparintresserad tvillingpappa, numera separerad, boende i Sollentuna, uppvuxen i Norrland. Vet inte vilken ambtion jag har med denna blogg men råkar du ha hittat hit så blir jag glad. Jag försöker annars att hitta min väg i löpningens mysterier och vill försöka att utvecklas så bra jag kan utifrån de möjligheter jag har med småbarn och heltidsarbete. Mitt huvudmål är än så länge att gör en så bra tid som möjligt på maraton men har även en del ambitioner på 10 km, halvmara och Lidingöloppet.

torsdag 13 januari 2011

Intervaller på Bosön 20X200

I kväll fick jag vara med om en ny upplevelse på många sätt. Som den ensamspringare jag är så är jag inte van att springa med andra. Dessutom har jag aldrig tidigare sprungit ett löppass inomhus (förutom  löpband) och slutligen har jag aldrig sprungit så här korta intervaller.
Tack vare initiativet från Lennart fick jag ikväll alltså 3 nya livserfarenheter på samma gång. Inte så många kvällar man får det. Jag hämtade upp Patrik vid Ropstens tunnelbanestation och vi fortsatte sedan mot Bosön. Väl där lyckades vi hitta en parkering innan vi gick vidare mot hallen där det skulle springas intervaller. Den förste vi mötte var Thomas och väl där inne träffade vi övriga gänget som var Lennart, Morgan, Robert och Kenny.  Alla var nog lite förväntansfulla inför det stundande intervallpasset.  Vi bar med oss våra saker in till banan och körde sedan en gemensam uppjogg. Jag hade bestämt mig för 20X200 med 1 minuts vila och så fick det bli. Robert hängde med på de 5 första och Patrik på de 10 första innan de körde andra typer av intervaller. Resten av gänget körde olika antal repetitioner på sträckorna 400, 200 och 1600 m. Men jag var så inriktad på tvåhundringar att jag knappast kunde övertalas till något annat.

Patrik, Morgan, Thomas, Lennart och Robert

Sagt och gjort. Den första gick på 36 sekunder och det kändes väldigt lätt så det tempot fick bli något utav ett riktmärke under resterande delen av passet. De första 10 turades jag och Patrik om att ligga först varannan gång. Det flöt sedan på otroligt bra även då jag sprang själv och jag låg mellan 34 och 36 sekunder på samtliga repetitioner. Känslan av att ha lyckats genomföra detta pass på ett så bra sätt som jag faktiskt gjorde var väldigt skön och jag höll dessutom ett högre tempo än vad jag egentligen vågat hoppas på. Jag kan tänka mig att tvåhundringar emellanåt kan hjälpa mig ner till snabbare tider på milen. Nu snittade jag tvåhundringarna i ett tempo på strax under 3 min/km. Inte varje dag man håller ett sånt tempo i 4km J

Morgan, Kenny, Patrik, jag, Robert och Thomas
I den cybervärld vi numera lever i så var det väldigt roligt att träffa såna som man känner via nätet, på riktigt eller IRL kanske jag ska skriva. Trevliga människor allihop och det var en lyckad kväll som avslutades med bastu och löpsnack.
Jag misstänker att det inte var sista gången jag sprang korta intervaller inomhus på bana. Det är ju alltid roligt att utöka sin löparmix på olika sätt vilket jag definitivt gjorde denna kväll.

6 kommentarer:

 1. Ni verkar ha haft en träningsmässigt bra och trevlig kväll!! Hoppas kunna vara med vid ett annat tillfälle!!

  SvaraRadera
 2. Grymt pass!!

  Nu är jag imponerad av två saker 15*400 i 3:20-fart och 20*200 i 2:55-3:00 fart :-).

  Ditt pers på milen ryker snart all världens väg....

  SvaraRadera
 3. Snyggt jobbat igår, du såg fasligt stark ut! Kan bara skriva under Lennarts kommentar, ditt PB på milen är snart ett minne blott! Kasta in lite långa intervaller (4*1500 eller 3*2000) också så krossar du allt vad PB heter.

  Hoppas ni får en grym semester!

  SvaraRadera
 4. Kul att vara med igår... nästa gång hoppas jag kunna köra mer än 5x200 :-)... Grymt bra jobbat och imponerande snitt på dina 20x200 meter... Ha en trevlig semester och glöm inte skorna...

  SvaraRadera
 5. Tack själva allihop! Men vilken press ni sätter på mig nu :) Vågar ju knappt springa något millop med risk för att misslyckas...
  Tror de intervaller du föreslår Hempa kan vara något... och Robert jag glömmer inte skorna :)

  SvaraRadera
 6. Hej! Visste inte att du var så inne i löpandet att du hade en egen blogg. Kul!! Mitt löpande är verkligen på amatörstadiet. Skulle vilja komma igång och vilja få lite inspiration och motivation men vet inte riktigt hur jag ska gå tillväga. Allt ska ju klaffa med jobb barn etc...Du kanske har lite bra ideer? Gabi (vi sågs på Magnus 40 års fest)

  SvaraRadera