Om mig

Jag är en 40-årig väldigt löparintresserad tvillingpappa, numera separerad, boende i Sollentuna, uppvuxen i Norrland. Vet inte vilken ambtion jag har med denna blogg men råkar du ha hittat hit så blir jag glad. Jag försöker annars att hitta min väg i löpningens mysterier och vill försöka att utvecklas så bra jag kan utifrån de möjligheter jag har med småbarn och heltidsarbete. Mitt huvudmål är än så länge att gör en så bra tid som möjligt på maraton men har även en del ambitioner på 10 km, halvmara och Lidingöloppet.

måndag 17 januari 2011

En onyttig helg!

En alldeles för onyttig helg avslutades åtminstone med ett löppass i kväll. Efter en 40-årsfest i fredags och en middag i går med tillhörande vin och whisky så känns denna helg inte direkt som den nyttigaste jag varit med om. Men jag antar att man behöver vara lite onyttig emellanåt och unna sig sånt som också kan vara livsnjutning. Löpningen får inte bli så viktig att jag inte kan njuta av en fest med tillhörande alkoholhaltiga drycker utan att det ska skapa ångest. Men skulle jag vara så disciplinerad att jag uteslöt alkohol och onyttig mat emellanåt så skulle jag förmodligen bli en bättre löpare. Men skulle jag älska löpningen lika mycket då? Skulle löpningen då i stället bli ett tvång och göra att jag känner mig ofri? Att leva ett liv där onyttig livsnjutning inte får finnas? Nog om detta. Några öl och en och annan whisky kommer fortsättningsvis ibland att få plats i mitt liv.
Kvällens löppass var annars ett ganska intressant pass. Jag halkade helt enkelt omkring på hala isgator i exakt 1 mil. Jag tyckte nästan att det hela blev komiskt då det i princip var omöjligt att hålla högre fart än jag gjorde. Tempot blev 5,10 min/km och det var nog snarare en bedrift att jag ens kunde hålla detta tempo. Trots att jag hade broddar så kändes det nästan lite farligt att springa ikväll. Funderar starkt på att ta mig i väg till gymet i morgon kväll om underlaget ser likadant ut i morgon.
Jag har annars planen att det ska bli riktigt mycket sprunget fram till på lördag då vi åker till Thailand för en 3 veckors semester. Tänkte dels få till ett långpass samt ett riktigt kvalitetspass på löpband. Efter tvåhundringarna på Bosön är jag just nu mest inne på att köra tvåtusingar på bandet. Kanske redan i morgon kväll.  Får fundera på tempo och vila i så fall. Å andra sidan var det ett tag sen jag körde tusingar också så vi får se vad det blir tillslut J

5 kommentarer:

 1. Jadu, jag gav i princip upp igår efter att ha halkat runt 4km i 6-min-tempo utan broddar, men så hittade jag en gatstump med ren asfalt och kunde i alla fall köra några tvåhundringar.

  SvaraRadera
 2. Visst kan/ska man vara onyttig ibland. Blir ju rätt tråkigt att leva som en asket året om bara för att kunna kapa någon minut på ett lopp.

  Själv kom jag inte ens ut igår, slöade ur och sköt upp löpningen tills ett löpband skulle finnas tillgängligt.

  SvaraRadera
 3. Långa intervaller på löpband tror jag passar perfekt in i din löparmix!

  Och visst ska man leva lite onyttigt ibland också. Annars skulle nog motivationen försvinna ganska fort.

  Ha det skönt i Thailand!

  SvaraRadera
 4. Staffan: förstår att du gav upp. Jag var nära också.

  Hempa: Ja någon asket vill inte jag heller bli:

  Lennart: Sagt och gjort.. körde tvåtusingar i går på bandet. men fy vad jobbigt det var.

  Tack...jag ska ha det sååå skönt i Thailand :)

  SvaraRadera