Om mig

Jag är en 40-årig väldigt löparintresserad tvillingpappa, numera separerad, boende i Sollentuna, uppvuxen i Norrland. Vet inte vilken ambtion jag har med denna blogg men råkar du ha hittat hit så blir jag glad. Jag försöker annars att hitta min väg i löpningens mysterier och vill försöka att utvecklas så bra jag kan utifrån de möjligheter jag har med småbarn och heltidsarbete. Mitt huvudmål är än så länge att gör en så bra tid som möjligt på maraton men har även en del ambitioner på 10 km, halvmara och Lidingöloppet.

onsdag 23 mars 2011

Lyckat marapass!

Jag har den senaste tiden inte varit särskilt motiverad att vare sig springa eller att skriva i min blogg. Löpningen har väl ändå flutit på bra trots allt och mars månad blir med all sannolikhet min mesta mängdmånad hittills i mittlöparliv. Har jag tur kan det rent av bli första gången jag passerar 30 mil på en månad. Kanske låter som en motsägelsefull reflektion men det känns mest som om löparautopiloten är påkopplad för tillfället.
Kanske anledningen att jag inte skriver så mycket just nu förutom ett rörigt privatliv, kan handla om att jag för tillfället inte tycker mig ha så mycket att delge eller att jag inte har några större teoretiserande funderingar kring löpning i allmänhet och min egen löpning i synnerhet. Sånt kommer väl och går antar jag.
Sprang i alla fall i dag ett lyckat marapass som kan vara värt att nämna något om. Efter ett antal veckor med 3-milspass hade jag bestämt mig för ett lite kortare långpass idag. Som kompensation till den minskade längden på passet tyckte jag det var läge för lite insprängd marafart. Således fick det bli 24 km varav 11 km mellan den 11:e och den 22:a fick gå i strax under marafart. Jag trummade på i ca 4,20-tempo dessa 11 km och jag tyckte faktiskt att det kändes riktigt bra. Hela passet slutade på en snittfart på 4,32 och jag kände mig inte särskilt trött. Detta pass var nog ett kvitto på att jag trots allt ligger rätt i min målsättning. Tycker nu att 3,07 målet absolut känns möjligt.
Den fundering jag annars har haft den senaste tiden är huruvida man ska kunna springa maran i raceskor eller inte. De skor jag i så fall funderar på är mina Asics Hyperspeed 4. Huruvida det är möjligt att springa 42 km i så lätta skor tror jag att våren får utvisa. Får helt enkelt köra ett långpass i dessa skor under april månad.

3 kommentarer:

 1. Tråkigt med stökigt privatliv, det har ju framgått i dina inlägg ett tag nu att det varit lite "mycket" efter att ni verkade ha det så bra i Thailand. Hoppas att det blir bra för dig!!

  Bra fart där! Som du ju vet så har jag kört några riktigt långa pass lite långsammare än 4:30-tempo men att vara nere så snabbt som 4:20 och dessutom i hela 11km torde bygga syratålighet och mental styrka - perfekt inför maran!

  Spring minst 30km i dina hyperspeed en gång och kolla hur vaderna känns, hålen behöver du ju inte bry dig om såvida det inte regnar för grus och småsten på gatorna är ju inget problem under maran.

  Du ska inte hänga med till Sätrahallen på lördag förresten?

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Härligt långpass och jag hoppas att du tänkter på att tillföra energi också under passen så att du inte råkar ut för "soppatorsk" på maran. Bara så att kroppen är van att ta emot energi även under hög fart....

  MVH

  SvaraRadera
 3. Staffan: Jo det blir nog ett 30 km testpass i hyperspeedskorna så småningom. Tyvärr funkar det inte för mig på lördag. Jobbhelg :(

  Lennart: Bra poäng med energitillförseln. Soppatorsk på maran vill man ju helst undvika :)

  SvaraRadera