Om mig

Jag är en 40-årig väldigt löparintresserad tvillingpappa, numera separerad, boende i Sollentuna, uppvuxen i Norrland. Vet inte vilken ambtion jag har med denna blogg men råkar du ha hittat hit så blir jag glad. Jag försöker annars att hitta min väg i löpningens mysterier och vill försöka att utvecklas så bra jag kan utifrån de möjligheter jag har med småbarn och heltidsarbete. Mitt huvudmål är än så länge att gör en så bra tid som möjligt på maraton men har även en del ambitioner på 10 km, halvmara och Lidingöloppet.

fredag 22 april 2011

Snabbt långpass på långfredagen

Då jag i kväll har sprungit det snabbaste långpasset någonsin så kanske det bör uppmärksammas i min blogg. Egentligen är jag för trött för att skriva men här kommer en kortare redogörelse.
Jag hade jobbat två nätter och insåg att ett långpass inte skulle hinnas med i helgen. Det enda återstående alternativet var alltså att ge sig i väg efter att ha sovit på dagen. Ett långpass på långfredagen… kan ju inte vara mer passande J  En rejäl grötfrukost intogs vid 15-tiden och strax före 18 gav jag mig iväg på mitt långpass som var avsett att genomgående springas i lite snabbare tempo än vad brukligt är på långpassen. Ville hålla ett jämnt högt tempo utan fartökning. Tanken var någonstans kring 4,35- fart. Ganska snart insåg jag dock att kroppen ville lite mer än så. Tog idag svängen runt Edsviken och avslutade med att vända och springa fram och tillbaks till Mörby. Det hela kändes väldigt lätt i början då jag matade på i strax under 4,30-fart. Tänkte naturligtvis att detta kanske blir lite väl tufft att hålla hela vägen men ju längre passet led desto mer övertygad blev jag att det skulle bli en snittfart under 4,30. Hade egentligen inga svackor över huvudtaget. Efter 29 km beslutade jag mig dessutom för att öka farten ner till 4,20. Sista 5 km gick således i denna fart och slutet var verkligen en kamp mot tröttheten som kom smygande. Hade dessutom krampkänningar i vaderna sista kilometerna vilket inte alls känns bra inför maran. I övrigt var det ett klockrent pass J
Det blev alltså 34 km i en snittfart på 4,26. Hela passet tog 2,30,53. Kanske jag borde försöka att springa ett lugnt långpass nästa gång. Om jag nu kan det.

2 kommentarer:

 1. Fruktansvärt bra! Måste kännas hur bra som helst att kunna pinna på i den farten och inte bara hålla utan öka farten på slutet.
  Om en dryg månad har du krossat två av dina personbästa :-)

  SvaraRadera
 2. Otroligt bra!
  Undra hur mycket du slår ditt pers med.... :-)

  Jag tror det är helt rätt att ta det lite lugnare nästa pass och försöka springa i 3 timmar i stället med eventuellt en fartökning sista 15-20 min.

  Tror att det är viktigt att titta på tiden du springer också, inte bara farten....

  MVH

  SvaraRadera