Om mig

Jag är en 40-årig väldigt löparintresserad tvillingpappa, numera separerad, boende i Sollentuna, uppvuxen i Norrland. Vet inte vilken ambtion jag har med denna blogg men råkar du ha hittat hit så blir jag glad. Jag försöker annars att hitta min väg i löpningens mysterier och vill försöka att utvecklas så bra jag kan utifrån de möjligheter jag har med småbarn och heltidsarbete. Mitt huvudmål är än så länge att gör en så bra tid som möjligt på maraton men har även en del ambitioner på 10 km, halvmara och Lidingöloppet.

torsdag 27 oktober 2011

60 timmar kvar till Frankfurt Marathon!

Om ganska exakt 60 timmar så står jag då alltså på startlinjen i Frankfurt för att försöka springa ett maraton under 3 timmar. Hur stor är sannolikheten att jag kan klara det? I nuläget tror jag mig ha en viss chans men värderar kanske möjligheterna till 40-60… alltså 40 procents chans att jag fixar det. Allt och jag menar verkligen allt, måste klaffa till 100 % för att jag ska klara denna gräns på söndag. Jag har dessutom bestämt mig för att inte bli besviken om det inte går. Gör jag allt jag kan och kämpar ända in i mål, trots kramp eller vad nu för typ problem som kan dyka upp, så kommer jag att vara nöjd. Men i den bästa av världar så står det 2,59 på klockan då jag springer över mållinjen.
När jag började springa mer seriöst för snart 3 år sedan så hade jag som det stora övergripande målet att springa Stockholm Marathon 2012 under 3 timmar. Det är fortfarande mitt mål. Skulle jag underskrida 3-timmarsgränsen på söndag så skulle det alltså betyda att jag springer en mara under 3 timmar ett drygt halvår tidigare än planerat och dessutom innan jag hunnit fylla 40. Det vore fantastiskt om jag lyckas… verkligen helt fantastiskt.
Jag flyger ner till Frankfurt på lördag med min vän Jens som bör kunna springa maran under 3,30. I nuläget känner jag mig ganska tom och utan förmåga att analysera det hela på ett konstruktivt sätt. Det blir en lättare jogg imorgon med kanske en km i marafart, förhoppningsvis någorlunda bra sömn några nätter, kolhydratladdning och vila. På söndag får jag sedan svaret hur det hela gick.

9 kommentarer:

 1. Lycka till nu! Det här fixar du!

  Du vet att jag följer dig och att jag vill att du grejar sub 3. Det skulle vara så frukatanvärt roligt och inspirerande :-).

  SvaraRadera
 2. Får skicka över en riktigt stoooor lyckatillspark. Hoppas nu att det går vägen för dig och att du lyckas med sub3.

  SvaraRadera
 3. Lycka till. Hoppas verkligen du klarar sub 3h men som du skriver själv, det är ju ingen fara på taket. Du har ju 6 månader till på dig att slipa formen om det inte lyckas.

  SvaraRadera
 4. Du kommer fixa det. Jag är helt säker. Om du bara låter kroppen springa så fort den kan och inte låter huvet vara där och lägga sig i.
  Och sista milen tänk på det här (framförallt dom två sista tredjedelarna av programmet):

  http://www.radiolab.org/2010/apr/05/limits-of-the-body/

  Svälj huvet och spring!!

  Och lycka till med sub 2:50 på Stockholm Marathon 2012!!

  SvaraRadera
 5. Kör järnet nu Tomas, det finns ingen anledning att spara på någonting...
  When the going gets tough, the tough gets going!
  Lycka till!!

  SvaraRadera
 6. Tack så mycket alla! Ska göra mitt bästa. Nu flyger jag!

  SvaraRadera
 7. Hoppas du fick ett riktigt fint lopp!

  SvaraRadera
 8. Nu hittade jag din tid. Ett fint PB även om det inte blev sub 3.
  Som du skriver så är ditt mål att klara drömtiden 2012 på Sthlm Marathon. Ser inget som hindrar dig från det

  SvaraRadera