Om mig

Jag är en 40-årig väldigt löparintresserad tvillingpappa, numera separerad, boende i Sollentuna, uppvuxen i Norrland. Vet inte vilken ambtion jag har med denna blogg men råkar du ha hittat hit så blir jag glad. Jag försöker annars att hitta min väg i löpningens mysterier och vill försöka att utvecklas så bra jag kan utifrån de möjligheter jag har med småbarn och heltidsarbete. Mitt huvudmål är än så länge att gör en så bra tid som möjligt på maraton men har även en del ambitioner på 10 km, halvmara och Lidingöloppet.

tisdag 16 augusti 2011

Nu börjar allvaret!

Det känns som om det är först nu allvaret börjar. I går bokade jag hotellrum och flygbiljett till Frankfurt Marathon. Det känns plötsligt helt verkligt. Jag känner dessutom inga tvivel längre. All fokus kommer att ligga på detta maraton. Jag ska springa den under 3 timmar. Det är helt klart det största och mest inspirerande mål jag haft hittills med min löpning. Grunden är lagd. Jag har rejält med mängd i benen. Juli blev dessutom mängdrekordsmånad. Visserligen sprang jag ett maraton förra helgen så jag befinner mig i en liten period av uppstartsträning. Så egentligen kanske den riktigt stora satsningen börjar på måndag. Lagom till skolstart och jobbstart. När vardagen återigen är här så kan fokuseringen på löpningen vara total. Jobba, vara med mina barn och springa. Tiden fram till den 30:e oktober kommer inte att handla om så mycket annat.
Jag tänker dock i vanlig ordning inte följa något planerat träningsschema. Vardagen är inte alltid helt förutsägbar och dessutom blir löpningen mycket tråkigare om jag redan nu vet exakt hur jag ska springa under 8 veckor av stenhård maraträning. Det jag däremot vet är att vissa beståndsdelar kommer att vara nyckelkomponenter i sub3 satsningen. Naturligtvis långpassen. Ett 30km-pass eller längre i veckan. Det finns inga genvägar. Kroppen måste få dessa långpass varje vecka. Träning i marafart är den andra viktiga komponenten. Naturligtvis kommer även tröskelpass och Vo2 max pass att stoppas in i träningen emellanåt. Ibland kommer jag att snegla lite på Szalkais, Pfitzingers, Daniels och Fribergs träningsprogram. Däremot kommer jag inte att följa något program strikt. Jag plockar ut russinen ur kakan som man säger J Den enda tävling som jag vet helt säkert att jag kommer att springa innan Frankfurt är Stockholm Halvmaraton den 17:e September.  
Så nu kör vi! Nästa vecka börjar 8 veckor av stenhård maraträning!

6 kommentarer:

 1. Här bjöds det på rikligt med inspiration må jag säga! :-) Härligt med den energin och motivationen du beskriver. Ska bli riktigt kul att följa din satsning emot sub3!! Ett inte helt omöjligt mål för mig själv i framtiden och det gör din satsning än mer intressant.

  Stort lycka till och hoppas du har haft en kanonsommar!

  SvaraRadera
 2. Jag har redan uppnått sub7.

  SvaraRadera
 3. Nu du. Kör riktigt hårt så ska du fixa detta. Sub3 är verkligen ett bra mål som jag hoppas och tror att du ska fixa så jag håller tummarna.
  Kanske man själv klarar det målet någon vacker dag.

  SvaraRadera
 4. Tack ska ni för era positiva kommentarer. Sedan är jag också övertygad om att herrarna också inom en snar framtid fixar detta mål. Ja kanske inte du då Peter :)

  SvaraRadera
 5. Vi ses Ffurt vid 41 km. Jag springer om dig som vanligt :-)
  Jens

  SvaraRadera
 6. Det är stark att orka löpa så mycket !

  SvaraRadera